Dagelijks leven bij de Vlindertuyn

Ons doel is om te zorgen voor alledaags geluk. Vaak zit dat juist in de dagelijkse dingen. Er zijn voor elkaar.

Samen gaan we op zoek naar een passende zinvolle dag invulling. School, (vrijwilligers)werk of stage.

Een gestructureerde dag invulling geeft houvast. Voorspelbaarheid geeft rust. Eenmaal weer thuis wordt er dagelijks samen gekookt en gegeten. De boodschappen hiervoor doen we bij de lokale winkels of op de markt. In de avonduren is er tijd voor jezelf: nog wat klusjes doen, samen een spelletje doen of tv kijken. Er is aandacht voor een verzorgde leefomgeving en gasten zijn ook van harte welkom.

Ontwikkelen en versterken

Dagelijks wordt er gewerkt aan de samen vooraf opgestelde persoonlijke begeleiding- en behandelingsdoelen. Zo willen we ondersteunen bij het ontwikkelen en versterken van de eigen kracht.

De gezamenlijke kook- en eetmomenten bieden huiselijkheid en verbondenheid. Samen genieten van een vers bereide maaltijd en lekker napraten maken het tot gezellige ankerpunten in de dag.

Wij hebben ook oog voor de omgeving. Een verzorgde en opgeruimde omgeving hoort daar ook bij. Ook de zorg voor de medemens, dieren en de natuur zijn een inspiratiebron waaruit we werken. We weten ons onderdeel van een groter geheel.

Samen genieten

Ontspanning, plezier en vrije tijd zijn ook belangrijk voor alledaags geluk. Welke hobby je ook kiest: dansen, voetbal, muziek, paardrijden, ballet of iets anders, wij proberen het mogelijk te maken. Geregeld is er een gezamenlijk uitje of een leuke vakantie. Zo genieten we samen van de mooie dingen in het leven.

Meer weten?