Dagelijks leven bij de Vlindertuyn

Ons doel is om te zorgen voor alledaags geluk. Vaak zit dat juist in de dagelijkse dingen. Er zijn voor elkaar.

Samen gaan we op zoek naar een passende zinvolle dag invulling. School, (vrijwilligers)werk of stage.

Een gestructureerde dag invulling geeft houvast. Voorspelbaarheid geeft rust. Eenmaal weer thuis wordt er dagelijks samen gekookt en gegeten. De boodschappen hiervoor doen we bij de lokale winkels of op de markt. In de avonduren is er tijd voor jezelf: nog wat klusjes doen, samen een spelletje doen of tv kijken. Er is aandacht voor een verzorgde leefomgeving en gasten zijn ook van harte welkom.

Ontwikkelen en versterken

Dagelijks wordt er gewerkt aan de samen vooraf opgestelde persoonlijke begeleiding- en behandelingsdoelen. Zo willen we ondersteunen bij het ontwikkelen en versterken van de eigen kracht.

De gezamenlijke kook- en eetmomenten bieden huiselijkheid en verbondenheid. Samen genieten van een vers bereide maaltijd en lekker napraten maken het tot gezellige ankerpunten in de dag.

Wij hebben ook oog voor de omgeving. Een verzorgde en opgeruimde omgeving hoort daar ook bij. Ook de zorg voor de medemens, dieren en de natuur zijn een inspiratiebron waaruit we werken. Je onderdeel weten van een groter geheel, ook dat draagt bij aan alledaags geluk.

Samen genieten

Samen genieten zit vaak in kleine dingen, zoals gewoon samen kletsen bij een kopje thee. Of verhalen vertellen buiten op een bankje. Genieten van de seizoenen tijdens een wandeling of je verwonderen over de pracht van de natuur. Elkaar helpen al dat moois te herkennen en te zien. Het mooie in jezelf, in de ander en in je omgeving zien en waarderen. Ook dat draagt bij aan alledaags geluk.

Meer weten?